Musikkvällar 2020/2021

 

Ja, hörni vad tror vi om sommaren?  Kan vi ha några musikkvällar? Det vet vi inte än. Som det är nu med max 8 personer så går det inte. Om de höjer så det får vara 50 pers i publiken då kommer vi i ett annat läge. Hoppas bara att de gör de innan den 15/7 för då har vi något bra på gång! 

Programmet nedan är från 2020 så det är inte aktuellt. Det kommer ändras framöver.

 

 

Kaféet   och butiken har öppet från kl 17:00. Underhållningen börjar kl 19:00. Det håller på till ca 21:00, med paus.

Förboka gärna biljetter. Vi kan ta in ett begränsat antal i ladan. Det går också bra att beställa smörgås: köttbullar med rödbetssallad, ägg & sill eller räksmörgås. Förbokade biljetter som inte är uthämtade kl 19 på speldagen säljs.
Ring 070-28 26 035 eller maila karin@karinslada.se

0-8 år gratis, 9-15 år halva priset.

Lokalen är luftkonditionerad vid varmt väder och uppvärmd vid kyla.

Vi rekommenderar att ni kommer i tid.

11 juni 2020 – INSTÄLLT!

Linda Skogholm kvartett

Linda Skogholm kommer tillbaka till ladan med ett program där hon och hennes medmusiker tolkar Marie Fredriksson, Roxette och Avicii. Artisternas låtar kommer i en ny tappning med sång, cello, piano, banjo och slagverk. Sånger som bland annat; Tro, Ett hus vid havet, Dressed for success, Without you och Addicted to you, finns med i programmet.

Linda Skogholm – sång
Sebastian Freij –  cello
Adam Stahl – piano
Roger Skogholm –  banjo, slagverk

Lyssna på Linda.
En höstdag i oktober.
Du är han jag vill ha.
The oceans I’ll sail.

Entré 200 kr

25 juni 2020 – INSTÄLLT!

Nina Åkerblom Nielsen, Stefan Wingefors och Greger Siljebo

I full frihet.

Nina Åkerblom Nielsen, multiartist och tjejen som kan allt, ett epitet med hög sanningshalt. Nina är utbildad på musikhögskolorna i både Stockholm och Göteborg.
Stefan Wingefors är en av Sveriges mest anlitade frilansmusiker inom jazz, pop och folkmusik och växlar obehindrat mellan piano, bas och dragspel. Till vardags är Stefan pianist i Bohuslän Big Band.
Greger Siljebo, violinist och mandolaspelare. Med sin musikaliska bredd och öppenhet har han blivit en flitigt anlitad musiker och kapellmästare i olika sammanhang. Greger äger sedan 1985 rätten att titulera sig Riksspelman.

Visa, folkmusik, jazz, klassiskt eller allt samtidigt… Ja det får lyssnaren avgöra. Det mesta finns att hitta i det musikaliska mötet mellan dessa tre musikanter när de lämnas i full frihet.

Lyssna på några låtar.
Ae fond kiss.
Elsies vals.
Her answer.
Cykelvurpan.

Entré 250 kr

9 juli 2020 – INSTÄLLT!

Thore Olofsson och Larsowe Peterson

En duo som underhåller publiken med musiken vi minns! En nostalgitripp i ordets rätta bemärkelse. Larsowe har rötter i Jan Öjlers Orkester och Thore är en av grundarna av ThorErics.
Från dagens svensktoppslåtar till musiken vi minns från 50-, 60- och 70-talet.
De har en fin publikkontakt och känsla för låttexter som betyder något. 

Entré 160 kr

23 juli 2020 – INSTÄLLT!

Anders Lundin

Expedition Livet.


Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson levererar Anders Lundin en brokig samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.

Det blir lite som ett sommarpratarprogram, fast live och med bara egna låtar.

”Jag har fått göra dom mest fantastiskt roliga jobb. Från ”Sommartoppen” i P3 via REA på Hamburger Börs till Robinson och Allt För Sverige i SVT. Men att själv få avgöra vad det ska handla om, vad det skall innehålla, hur roligt, fint eller finurligt det skall vara, att sätta tonen från början och bestämma formen, det klarar jag mig inte utan. 
Expedition Livet är min egen föreställning. Mina ord, mina tankar, mina låtar. Mitt, mitt, mitt. Jag berättar så fint jag någonsin kan. Det var viktigt från första början att det skulle handla om något som betyder något. Att det ska kännas viktigt. Inte bara roligt prat.
Allt eftersom vi spelat har det ändå fått smyga in mer och mer av sånt som är roligt, lustigt, kul. Det gick väl inte att låta bli. Det är ju ändå oerhört skönt när man får skratta och en fantastisk känsla att få andra att skratta. Så nu är det en ganska rolig föreställning om än eftertänksam.
Allt berättat runt en medhavd lägereld, såklart. I hundratusentals år satte vi oss ner tillsammans runt elden. Såg in i lågorna och drömde oss bort. Så vad skulle vara en mer naturlig plats att samlas på även nu? Särskilt som minst en gitarr är inblandad.”
-Anders Lundin

Lyssna och läs mer på Anders hemsida.

Entré 325 kr

6 augusti 2020 – INSTÄLLT!

Majornas 3dje Rote

De är folkmusikbandet som helst spelar country, cajunorkestern som gärna drar en schottis och rockbandet som helst läser poesi.

Majornas 3dje Rote vill dela med sig av en glädje som också bottnar i vemod, allvar och kärlek. Vägen dit går via deras alldeles egna mix av folkmusik från Sverige, Irland, Skottland och USA. Alltid på svenska och med nästan bara egna texter där melodierna är en blandning av egna låtar och lånade. På repertoaren finns både låtar med en klar amerikansk cajun- prägel, låtar i ”Dylan- anda”, skotska reels och låtar i svensk folkmusik och vistradition.

De har bl.a. spelat revy med Tomas von Brömssen som man också spelade in en CD tillsammans med. De har släppt ytterligare två album och även samarbetat med artister som David Urwitz och Håkan Hellström. Albumen finns att lyssna till på Spotify.

”Enligt folkmusiktraditionen skall en duktig spelman kunna locka sina åhörare till att känna både glädje och sorg i sin musik. Musikerna i Majornas 3dje Rote förvaltade sitt arv mer än väl och lyckades dessutom med den snabbaste anknytning till en ny publik jag någonsin upplevt. De har en enorm spelglädje!”
-Bohuslänningen

”Vi som sett dem förut vet inte till oss av förväntan och ni som inte sett dem kommer att få en glädjechock!”
-Dalheimers Hus i Göteborg inför bandets spelning

Bandet består av:
Göran Berg: gitarrer, dobro, mandolin, sång
Lasse Gustafsson: fiol, durspel, sång
Stefan Kirchhoff: bas, sång
Göran Premberg: fiol, sång
Thomas Sjöstrand: slagverk, sång

Majornas 3dje Rote finns på Spotify.
Läs mer på deras hemsida.

Entré 250 kr

20 augusti 2020 – INSTÄLLT!

Gunnar Carlberg

Det är klart att Gunnar kommer i år också!
Här blir det låtar av Elvis, Jim Reeves, Johnny Cash, Björn Afzelius mfl. Härlig musik från 50- och 60-talet, låtar som passar perfekt till Gunnars röst.

Lyssna på Gunnar här.

Entré 130 kr

3 september 2020 – INSTÄLLT!

Sabina Henriksson och Johanna Lillvik

Stolt att vara kvinna!

Sabina Henriksson, Hökerum och Johanna Lillvik, Borås är två entusiastiska och stolta kvinnor som utan rädsla ger sig i kast med olika musikaliska genrer.

I detta program får publiken ett smakprov på den svenska sång- och musikskatten, där kvinnor står som upphovsmakare. Här skildras kvinnors liv och tankar, drömmar och verklighet, förutsättningar och möjligheter – i folkvisor och nyare visor. Sånger av t.ex. Astrid Lindgren, Py Bäckman, Anne Linnet och Marie Nilsson (Ainbusk).

Räkna med en stämningsfull och rolig stund ihop med två kvinnor som har stor scennärvaro och genuin musikglädje!

Sabina är vis- och schlagersångerska, riksspelman och multiinstrumentalist med forntida instrument som specialitet.

Johannas huvudinstrument är rösten som hon låter ljuda i allt från folkvisor, blues, romanser och poplåtar och även i musik hon komponerat själv.

Läs mer om Sabina på hennes hemsida.
Läs mer om Johanna på hennes facebook.

Entré 180 kr

17 september 2020 – INSTÄLLT!

Gösta & Lena Linderholm med Lennart Palm

”Rulla in en boll och låt den rulla”, ”Brittas restaurang” och andra klassiker utlovas! Lena medverkar på scen och underhåller med korta härliga historier. Allt ackompanjerat av Lennart Palm med sin orgel, i den finns nästan alla ljud!

Lena kommer ha med sig kort och affischer av sin härliga konst.

Läs mer om Linderholms verksamhet på deras hemsida.

Entré 295 kr