Musikkvällar 2021

 

Vi får plats med 90 pers med avstånd mellan sällskapen.

Biljetterna måste förbokas.
Ring 0702826035 eller maila till karin@karinslada.se  
Förbokade biljetter som inte är uthämtade när konserten börjar säljs.

0-8 år gratis, 9-15 år halva priset.

Lokalen är luftkonditionerad vid varmt väder och uppvärmd vid kyla.

Vill ni äta smörgås under kvällen ser vi gärna att ni förbokar den samtidigt som biljetterna. Det underlättar vår planering mycket, tack.

Vid sjukdomssymtom ber vi er att ringa och avboka era biljetter. Vi betalar tillbaka era pengar om ni har betalat i förskott. 

1 juli 2021 Kl 19:00

The Al Tehler Blues Band

 

Bandet bjuder på en klassisk bluesrepertoar a la King – B B King, Albert King, Freddie King, en del Jump Blues, Rhythm & Blues, Slow Blues, New Orleans och Boogie Woogie. Det blir svängigt!

Bandets ursprung är från slutet av 1980-talet när pianisten Örjan Hill och gitarristen Al Tehler träffades första gången. De har spelat blues kontinuerligt tillsammans sedan dess.

Nuvarande sättning består av rutinerade musiker:
Al Tehler, gitarr.
Örjan Hill, piano.
Norrlänningen Lasse Häggström på sång.
Basisten Conny Sävmo, en av de bästa inom genren.
Trumslagaren Gunnar Pettersson från Hisingen, originaltrummisen i Totta Näslunds bluesband. Han har turnerat med Ron Wood från Rolling Stones och medverkat flera år som hustrummis i Gomorron Sverige, etc etc – han har en diger meritlista!

Entré 200 kr

15 juli 2021 Kl 20:00

Anders Lundin

Expedition Livet.


Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson levererar Anders Lundin en brokig samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.

Det blir lite som ett sommarpratarprogram, fast live och med bara egna låtar.

”Jag har fått göra dom mest fantastiskt roliga jobb. Från ”Sommartoppen” i P3 via REA på Hamburger Börs till Robinson och Allt För Sverige i SVT. Men att själv få avgöra vad det ska handla om, vad det skall innehålla, hur roligt, fint eller finurligt det skall vara, att sätta tonen från början och bestämma formen, det klarar jag mig inte utan.
Expedition Livet är min egen föreställning. Mina ord, mina tankar, mina låtar. Mitt, mitt, mitt. Jag berättar så fint jag någonsin kan. Det var viktigt från första början att det skulle handla om något som betyder något. Att det ska kännas viktigt. Inte bara roligt prat.
Allt eftersom vi spelat har det ändå fått smyga in mer och mer av sånt som är roligt, lustigt, kul. Det gick väl inte att låta bli. Det är ju ändå oerhört skönt när man får skratta och en fantastisk känsla att få andra att skratta. Så nu är det en ganska rolig föreställning om än eftertänksam.
Allt berättat runt en medhavd lägereld, såklart. I hundratusentals år satte vi oss ner tillsammans runt elden. Såg in i lågorna och drömde oss bort. Så vad skulle vara en mer naturlig plats att samlas på även nu? Särskilt som minst en gitarr är inblandad.”
-Anders Lundin

Lyssna och läs mer på Anders hemsida.

Entré 325 kr

West of Eden. Foto: Martin Permer

29 juli 2021 Kl 19:00

West of Eden

Taube

I ett kvarts sekel har West of Eden sjungit på engelska. Med sin egen musik djupt rotad i den engelska och irländska folkmyllan har de framgångsrikt släppt ett dussintal skivor och turnerat över stora delar av Europa och ända bort till Kina.

Nu tar West of Eden sin kärlek till den keltiska musiken och blandar den med det svenskaste av det svenska: Evert Taube! Tankarna på att dels byta språk, dels tolka någon annans låtskatt har funnits i bakhuvudet hos bandet flera år, men först nu föll allt på plats. Resultatet är spännande, ovanligt, och samtidigt på något konstigt sätt alldeles självklart!

Jenny Schaub berättar: ”Det kanske låter som en kliché, men vi är ju alla uppväxta med Evert Taubes musik och texter. Min mormor döpte en ros på vårt sommarställe till Taube-rosen och varje sommar var det tradition att gå ner och hylla den!  Och ingen midsommar utan att hela släkten skrålat och gråtit till Calle Schewens vals vid långbordet där. Martins mamma växte för övrigt upp i ett tvåfamiljshus som delades med Everts bror Gösta. Hon satt många gånger i Everts knä när han sjöng sina visor. Ja, alla vi i bandet har olika trådar bakåt i tiden där Everts musik alltid funnits närvarande.”

Den nya skivan och turnén innehåller flera av Taubes allra mest välkända nationalklenoder, men det rör sig snarare om lagom respektlösa och kärleksfulla uppdateringar än om traditionstrogna tolkningar.
Så tillsammans med West of Eden kastar sig nu Evert Taubes musik loss och seglar över Nordsjön. Det blåser en Westanvind!  Dags för visor och valser får möta jigar och reelar. Välkommen med på resan!

Jenny Schaub: Sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub: Sång, akustisk gitarr, mandolin
Lars Broman: Fiol
Henning Sernhede: Elgitarr, akustisk gitarr, banjo
Martin Holmlund: Kontrabas, elbas
Ola Karlevo: Trummor, bodhrán

Lyssna på Så länge skutan kan gå
Läs mer på deras hemsida

 Entré 250 kr

12 augusti 2021 Kl 19:00

Linda Skogholm kvartett

Linda Skogholm kommer tillbaka till ladan med ett program där hon och hennes medmusiker tolkar Marie Fredriksson, Roxette och Avicii. Artisternas låtar kommer i en ny tappning med sång, cello, piano, banjo och slagverk. Sånger som bland annat; Tro, Ett hus vid havet, Dressed for success, Without you och Addicted to you, finns med i programmet.

Linda Skogholm – sång
Hanna Bendz –  cello
Jonathan Albrektson – piano
Roger Skogholm –  slagverk, banjo

Lyssna på Linda.
En höstdag i oktober.
Du är han jag vill ha.
The oceans I’ll sail.

Entré 200 kr

26 augusti 2021 Kl 19:00

Nina Åkerblom Nielsen, Stefan Wingefors och Greger Siljebo

I full frihet.

Nina Åkerblom Nielsen, multiartist och tjejen som kan allt, ett epitet med hög sanningshalt. Nina är utbildad på musikhögskolorna i både Stockholm och Göteborg.
Stefan Wingefors är en av Sveriges mest anlitade frilansmusiker inom jazz, pop och folkmusik och växlar obehindrat mellan piano, bas och dragspel. Till vardags är Stefan pianist i Bohuslän Big Band.
Greger Siljebo, violinist och mandolaspelare. Med sin musikaliska bredd och öppenhet har han blivit en flitigt anlitad musiker och kapellmästare i olika sammanhang. Greger äger sedan 1985 rätten att titulera sig Riksspelman.

Visa, folkmusik, jazz, klassiskt eller allt samtidigt… Ja det får lyssnaren avgöra. Det mesta finns att hitta i det musikaliska mötet mellan dessa tre musikanter när de lämnas i full frihet.

Lyssna på några låtar.
Ae fond kiss.
Elsies vals.
Her answer.
Cykelvurpan.

Entré 250 kr

9 september 2021 Kl 19:00

Majornas 3dje Rote

De är folkmusikbandet som helst spelar country, cajunorkestern som gärna drar en schottis och rockbandet som helst läser poesi.

Majornas 3dje Rote vill dela med sig av en glädje som också bottnar i vemod, allvar och kärlek. Vägen dit går via deras alldeles egna mix av folkmusik från Sverige, Irland, Skottland och USA. Alltid på svenska och med nästan bara egna texter där melodierna är en blandning av egna låtar och lånade. På repertoaren finns både låtar med en klar amerikansk cajun- prägel, låtar i ”Dylan- anda”, skotska reels och låtar i svensk folkmusik och vistradition.

De har bl.a. spelat revy med Tomas von Brömssen som man också spelade in en CD tillsammans med. De har släppt ytterligare två album och även samarbetat med artister som David Urwitz och Håkan Hellström. Albumen finns att lyssna till på Spotify.

”Enligt folkmusiktraditionen skall en duktig spelman kunna locka sina åhörare till att känna både glädje och sorg i sin musik. Musikerna i Majornas 3dje Rote förvaltade sitt arv mer än väl och lyckades dessutom med den snabbaste anknytning till en ny publik jag någonsin upplevt. De har en enorm spelglädje!”
-Bohuslänningen

”Vi som sett dem förut vet inte till oss av förväntan och ni som inte sett dem kommer att få en glädjechock!”
-Dalheimers Hus i Göteborg inför bandets spelning

Bandet består av:
Göran Berg: gitarrer, dobro, mandolin, sång
Lasse Gustafsson: fiol, durspel, sång
Stefan Kirchhoff: bas, sång
Göran Premberg: fiol, sång
Thomas Sjöstrand: slagverk, sång

Majornas 3dje Rote finns på Spotify.

Entré 250 kr

23 september 2021 Kl 19:00

DeFenders Orkester

DeFenders gästade Karins Lada 2019 på en musikkväll. Det var mycket uppskattat så nu kommer de tillbaka! De spelar dansmusik med rötter från 50-talet fram till modern tid. 
DeFenders Orkester består av Roger Karlander och Tommy Larsson.

Entré 160 kr