Musikkvällar 2019

Vi har musikkvällar varje sommar. Alltid torsdagar kl 19 jämna veckor. Vi börjar veckan efter midsommar.

Kaféet och butiken håller öppet hela dagen från kl 11.00 i juni, juli och augusti. Övriga månader öppnar ladan kl 17.00 de dagar det är musikkväll. Underhållningen börjar kl 19.00. Det håller på till ca 21.00, med paus.

Det går bra att förboka om man vill vara säker på att få plats. Vi kan ta in ett begränsat antal i ladan. Det går också bra att beställa smörgås: köttbullar med rödbetssallad, ägg & sill eller räksmörgås. Förbokade biljetter som inte är uthämtade kl 19 på speldagen säljs.
Ring 070-28 26 035 eller maila karin@karinslada.se

0-8 år gratis, 9-15 år halva priset.

Lokalen är luftkonditionerad vid varmt väder och uppvärmd vid kyla.

Vi rekommenderar att ni kommer i tid.

27 juni

DeFenders Orkester

DeFenders Orkester består av Roger Karlander på gitarr och sång samt Tommy Larsson på synth och sång. Båda har spelat i olika orkestrar var för sig, men har nu spelat tillsammans i 2,5 år. De spelar blandad dansmusik, från 60-talet fram till modern tid. Att kunna underhålla en publik med sin musik tycker båda är toppen!

Entré 160 kr

11 juli

Cosmestisk Heesvijk

Cosmetisk Heesvijk är en Göteborgsbaserad duo som på ett nyskapande vis tolkar Cornelis Vreeswijk.  Förutom tolkningar av Cornelis låtar tonsätter de även hans poesi. Genom att blanda genrer och sound hittar duon nya ingångar i Cornelis låtar och får fram nya nyanser och budskap i hans texter. Förhoppningen är att agera bro mellan inbitna Cornelis-fantaster och dem som ännu inte upptäckt Cornelis Vreeswijk.

På midsommarafton i år visade SVT en midsommarkonsert där Thilini Guldbrand sjöng flera sånger. Se hela programmet här.

Lyssna på Landet ingenstans och Grimasch om morgonen.

”Kvällspaset inleddes stark av Cosmetisk Heesvijk, Göteborgsduon med egensinniga tolkningar av Cornelis Vreeswijks musik. Thilini Guldbrand  har en fantastisk röst som spricker charmigt emellanåt.”
Nancy Bladfält  Västerbottens-Kuriren

”Thilini Guldbrand och Erik Björksten är två underbarn som har fastnat för Cornelis Vreeswijk och nu sätter sin egen prägel på klassiska visor som ”Deirdres samba” och ”Ångbåtsblues”. Guldbrands röst fyller hela tältet när hon ömsom viskar, ömsom ropar ut sin sång till tonerna av Björkstens flinka gitarrspel”
Hilda Blomberg – Hallandsposten

Entré 160 kr

25 juli

Gunnar Carlberg

Det är klart att Gunnar kommer i år också!
Här blir det låtar av Elvis, Jim Reeves, Johnny Cash, Björn Afzelius mfl. Härlig musik från 50- och 60-talet, låtar som passar perfekt till Gunnars röst.

Lyssna på Gunnar här.

Entré 130 kr

8 augusti

David Carbe kvartett med Hanna Boquist

Pianisten och entertainern David Carbe tar med sig sin kvartett och kommer för första gången till Karins Lada. Tillsammans med sångerskan Hanna Boquist bjuds det på en ordentlig konsert fylld med musik i olika genrer – från finstämt och jazzigt till svängig boogie woogie och rock’n’roll!

David Carbe är en pianist och entertainer från Kungälv. Han har hunnit med en hel del under sina 25 år. Bland meriterna finns gästspel i Rhapsody in Rock, kapellmästare i TV4 BingoLotto, mängder av konserter med många välkända artister och egna utsålda konserter i flera olika städer. Carbe har genom sitt artisteri tilldelats ett flertal utmärkelser, bl.a. för sitt ”glädjefyllda musicerande” och ”sitt starka driv att föra vidare en musiktradition till nya målgrupper och generationer”.

Hanna Boquist är en sångerska och utbildad musikalartist vid Svenska Balettakademin i Göteborg. Hon har gjort många konserter och uppträdanden samt mottagit flera stipendier och priser för sin musikalitet. Med sin fantastiska röst och scenutstrålning sjunger hon allt mellan visa och jazz till schlager och musikal.

Medverkande
David Carbe – piano, sång
Hanna Boquist – gästvokalist
Johan Walter – gitarr
Jonatan Hansson – trummor
Simon Johansson – bas

Lyssna på tre låtar här Classical medley eller Hanna Boquist med Carbe på piano och Roll over Beethoven, från BingoLotto.

Mer info finns på www.carbemusik.se

Entré 250 kr

22 augusti

Dún Aengus

Dún Aengus är en duo bestående av Peter Andersson (tenorbanjo, sång) och Martin Rahmberg (gitarr, sång). Repertoaren består av klassiska irländska och skotska pub-sånger, instrumentala jigs, reels, polkor och en och annan sea shanty, med inspiration från klassiska band som The Dubliners och The Clancy Brothers. De har sedan 10 år tillbaka turnerat bland annat Irland, Skottland, övriga Europa samt USA. Bäst trivs de ändå med kort resväg hem, i Sverige, i Karins Lada…

Lyssna på låtar på Dún Aengus hemsida!

Entré 200 kr

5 september

Vier Brillen

Hisingens nationalorkester – 25-årsjubilerande Vier Brillen – spelar roliga och svängiga låtar med halsbrytande texter! Från ”Tio timmar i Ullared” till Hisingens nyskrivna nationalsång ”Snart rasar Götaälvbron”. Underfundiga texter och undermåliga vitsar! Musik och texter i samma anda som Povel Ramels eller Hasse & Tages.
Varning: Vier Brillen är varken trendiga, coola eller sexiga!

Lyssna på Hisingens nationalsång tillsammans med en manskör, en tonsatt göteborgsvits från Visfestivalen i Västervik och en hyllning till alla tanter, framförd i Flunsåsparken en iskall Valborgsmässoafton.

Mer info finns på www.vierbrillen.se

Entré 200 kr

19 september

Occapella

Kören Occapella med solister och komp bjuder på ett varierat och väl blandat program ur sin repertoar.
Från klassiskt och visa till rock och pop. ”Det mesta av det bästa!”

Occapella är en blandad kör som bildades för 30 år sedan och består av ett 40-tal sångare i sin bästa ålder. Målet är, som det var från början, att se all musik som möjlig och intressant att ta till sig. Musiken är varierad och gränsöverskridande mellan olika genrer både för körmedlemmarnas och publikens skull. Därför gör de också sina program på samma sätt, om de inte från början har bestämt sig för ett speciellt tema. Kören sjunger á capella eller med komp.

Occapella vill att musik ska beröra och hälsar er välkomna till ett varierat musikprogram i Karins Lada!

Mer info finns på Occapellas hemsida

Entré 200 kr